Informatie looptrainingen

 

Een groot deel van de leden van Av. Spurt'88 volgt trainingen die met (hard-)lopen te maken hebben. Spurt'88 heeft een grote verscheidenheid aan niveaus, waardoor ieder lid wel een passende trainingsgroep kan vinden. Ben je een ervaren loper, begin je net of wil je beginnen met de loopsport, wil je recreatief lopen of juist meer aandacht besteden aan de techniek, dan kun je altijd een aantal keren meetrainen. Zodoende kan de trainer beoordelen welke groep voor jou het meest geschikt is. Kijk bij het trainingsoverzicht voor de indelingen.

Informatie technische trainingen

 

Atletiek. De pure sport, waarbij kracht, snelheid en souplesse samen komen… 

Atletiek wordt ook wel de “moeder aller sporten” genoemd, omdat het de basis vormt de meeste andere sporten. Geen sport wordt in zoveel landen ter wereld beoefend als atletiek en is door zijn diversiteit aan onderdelen erg aantrekkelijk. 

De atletiek is onder te verdelen in drie hoofdgroepen, namelijk lopen, werpen en springen. Onder lopen verstaan we de sprint, horden, midden- en lange afstand en wegatletiek. Het werpen bestaat uit balwerpen, discuswerpen, speerwerpen, kogelstoten en kogelslingeren. Het springen is onder te verdelen in verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en hinkstapspringen. In de regio Hardenberg wordt de atletieksport met al de genoemde onderdelen vooral beoefend door de jeugd bij Av. Spurt’88. Kijk bij het trainingsoverzicht voor de indelingen en trainingstijden.